A szépség határtalan.

Nyár van és semmi baj....

2017. június 10. - divatdiktátor

Lassan vége az iskola évnek. Több lányunknak ez az utolsó pár hét, hónap elég húzos volt, hiszen érettségiztek, vizsgáztak, diploma munkát írtak és államvizsgáztak egyesek. Versenyünk is elérkezett a finisbe. Kerek 2 hónap múlva döntő. Szinte el sem akarjuk hinni, hogy ennyire közeleg a várva várt nagy színpadi show.

Bízunk benne, hogy sokan eljöttök a döntőre és augusztus 11-én együtt szurkolhatunk a lányoknak.

Addig is nézzétek meg a nemrég készült fürdőruhás fotózás anyagát.

A képeket Matej Hutta fotós készítette.

 


rita_kicsi_1.jpg

Mikó Rita 11.

 

 

eniko_kicsi.jpg

Kiss Enikő 2.

 

 

greti_kicsi.jpg

Rapács Gréta 5.

 

 

kata_kicsi.jpg

Husvéth Kata 12.

 

 

klau_kicsi.jpg

Kurucz Kaludia 8.

 

 

lilla_kicsi.jpg

Szvorák Lilla 9.

 

 

niki_kicsi_1.jpg

Varga Nicolette 10.

 

 

niki_kicsi_2.jpg

Zácik Nikolett 3.

 

 

flori_kicsi.jpg

Szabó Flóri 6.

Harmadik tábor, harmadik helyszín

Felkészülés a döntőre

 

A hétvégén tartottuk immáron harmadik összpontosításunkat a lányokkal, ahol újra sűrű volt a program. Nagyon vártuk már a jó időt, hogy a szabadtéri rendezvényekre is elmehessünk és kint is készüljenek képek a döntősökről. Nem is akár milyenek, a várva várt bikinis képek. Csütörtökön költöztünk be az újonnan nyíló Thermalpark DSz hoteljébe ahol, mint meghívott vendégek részt vettünk a megnyitó zártkörű eseményén és a lányok egy rövidke divatbemutatóval kedveskedtek a jelenlévőknek. Estélyi ruhát és bikinit is bemutattak, sőt a vendégek fogadásában is segédkeztek.

Másnap pedig kezdődött az egész napos munka. Több fotóst is hívtuk, hogy különböző rálátással készüljenek a fotósorozatok.

Gyönyörű lányok, napsütés, csodálatos környezet, jó hangulat és profi csapat. Így jellemezném a munkát. Mondhatnám, hogy összeszokott stáb vagyunk, de mégis minden szituáció más, minden helyszín valami újat kínál. Itt Dunaszerdahelyen adott volt minden és abszolút sikeresen zajlott a fotózás.

A végeredményre még egy picit várni kell, de addig is hoztam egy képet, hogy lássátok, természetesen a bolondozás sem maradt el.

Késő délután Durica Katarína látogatta meg a lányokat, akit regényeiről ismerhetünk, de többek között az Elle magazin újságírója, valamint egy nagyon belevaló, modern édesanya. Kommunikációs média-tréninget tartott és elmagyarázta a lányoknak, hogyan, mikor, miért, mit tegyenek, és ne tegyenek, ha felkeresi őket egy újságíró, és milyen magatartás vezet a siker felé.

Este pedig a szórakozásé volt a főszerep A Csallóközi Bikáknak köszönhetően együtt csápoltunk Bősön a Wellhello koncerten, sőt a színfalak mögé is bemehettünk a sztárokhoz.

Mozgalmas és élmény dúsra sikeredett  ez a  táborunk is.  Támogatóink  segítségével  tökéletes  körülményeket biztosíthattunk a  lányoknak. Szeretnénk  köszönetet mondani  mindenkinek, aki  hozzájárult  a  munkánkhoz. A főtámogatónknak a Dunautónak, hogy az egész verseny alatt mellettünk áll. A reggeli kávékat a Sjáli  Consulting s.r.o-nak, a  friss  salátákat  a Vito Saláta  Bárnak, a  szállást a  Thermalpark  Dunaszerdahelynek,  a Bikiniket a Relleciganak, az estélyiket a KOKA Fashion Designek. A lányok frizuráját Beke Andreának a képeket Horennek, Matej Huttanak, a Klikk csapatának és a videót Ranostaj Tibinek köszönjük.

Nyújtani a segítő kezet

 

A januári jótékonysági bálunk szervezése előtt mélyültünk el jobban a felvidéki hátrányos helyzetű iskolák, intézmények a vöröskereszt, továbbá különféle segélyszolgálatok és menhelyek munkásságában. Hihetetlen mennyi intézmény és magán személy szorul kisebb nagyobb segítségre környezetünkben. Célkitűzésünk, hogy segítsünk, ahol csak tudunk és ez lányaink egyik feladata is, hogy felállítsanak egy megvalósítható karitatív programot, melyet segítségünkkel a támogatóink hozzájárulásával meg is tudnak valósítani.

Decemberben Dunaszerdahelyre vittünk ajándékokat és élményt a halmozottan sérült gyerekeknek, februárban a bálunkon eladott tombolajegyek árából egy nagyobb összeggel tudtunk hozzájárulni a Nagymegyeri Vöröskereszt munkájához. Lányaink részt vettek véradáson, most pedig Párkányban szeretnénk segíteni.

 

felvidekszepe_adatlap_nikoletta.jpg

Žáčik Nikoletta 17 éves döntősünk a jótékonysági rendezvény megálmodója

 

Žáčik Nikoletta a legfiatalabb versenyzőnk nagyon komolyan vette a karitatív feladatot és pár hónap alatt megszervezett egy jótékonysági rendezvényt, mellyel a Párkányi Speciális Alapiskolát támogatná. Példaértékű a munkája és bízom benne, hogy elképzelését sikerül véghezvinnie és sok mosolyt csal majd a gyerekek arcára.

 

plaka_t.jpg

Színes program és táncház várja a jószívű adakozókat.

 

Tudjuk és bízunk benne, hogy olvasóink, követőink között is sok a jószívű ember, aki ellátogat a szombati rendezvényre és hozzájárul a gyermekek megsegítéséhez és Niki céljának megvalósításához.

A belépőjegy ára szimbolikus: 5€

Jegyfoglalás, vásárlás az alábbi telefonszámokon lehet, vagy a rendezvény helyszínén:

  • Botlík Jolán - 0908 165 755
  • Márkus Tímea - 0948 504 866
  • Žáčik Silvia - 0905 879 440

Mindenkit szeretettel várunk!

Elindulni a siker útján

felvidek_szepe_logo_2017_mini.png 

Mindenkinek vannak vágyai álmai, amit szeretne megvalósítani és szépen lassan építgeti a célhoz vezető utat. A 12 döntős lányunk sincs ezzel másképp. Van, akinek az iskola, egyetem a legfontosabb vagy a jelenlegi munkahelye, de vannak közöttük, akik ténylegesen a szépségiparban szeretnének elhelyezkedni és szerencsét próbálni. Az viszont közös bennünk, hogy mindannyian a korona elnyeréséért küzdenek.

 

kicsi.jpg

Foto: Parameter.sk

A fontossági sorrend a versenyzőkön múlik, hiszen mindannyian másak vagyunk, mindenki máshoz ért, más területeken szeretne érvényesülni. Aki viszont jelentkezett versenyünkre, több élményre, izgalomra és tapasztalatra vágyott. A lányokba benne van a küzdőszellem és a bizonyítási vágy. Egytől egyik szépek, lendületesek és motiváltak, csak úgy vonzzák maguk köré a sok pozitív energiát és lehetőségeket. A felkészítő csapat pedig mindenben a rendelkezésükre áll, hogy segítse őket és elindítsa azon az úton, amit választottak.

Sikeres kezdet

Az elején mi sem tudtuk, csak bíztunk a sikerben, és íme, 3 hónapja jelentettük be a 12 döntős lányt és máris rengeteg felkérés érkezik. Nem hiába a felvidéki lányok csodaszépek és mindemellett alázatosak munkájuk iránt. Párizstól, Oslóig viszik hazánk jó hírét. Sőt fotóik, videóik akár egész világot bejárhatják. Büszkék vagyunk, mert mertünk nagyot álmodni és 4 éve elkezdeni valamit a semmiből. Elkezdtük azt, amihez akkor még nem értettünk, elkezdtük és kitartó munkával kezd beérni a gyümölcsünk. Túl vagyunk 2 felkészítő táboron és május végére szervezzük a következőt. A lányok szépen a tervek szerint készülnek, mint testileg, mint lelkileg, hogy kihozzák magukból a maximumot és készen álljanak a lehetőségek előtt.

Rengeteg felkérés és népszerűség

A média felületeket kihasználva egyre ismertebbek és népszerűbbek lányaink. Számos fotózáson, forgatáson és kifutón láthatjuk őket. Partnereink szorosan együtt működnek velünk és több külsős cég is felfigyelt ránk. A hazai a magyarországi, de a külföldi piac is igényt tart csinos döntőseinkre.

Íme, néhány kép az eddigi sikerekről.

18052760_10211003729922794_1851511067_n.jpg

Babos Kitti a Duki Daso cég reklámarca

 

 

Kiss Enikő az Amnesia tavaszi fotózásán vett részt

 

 

18157532_977399505729160_4309619455608670588_n.jpg

Szvorák Lilla az Infinity ruhamárka és a Koka Wedding Design fotózásán 

 

 

kurucz_klaudia_-bratislavske_modne_dni.jpg

Kurucz Klaudia a Pozsonyi Divatnapok kifutóján Koka Fashion ruhában

 

 

rapacs_geta_-bratislavske_modne_dni.jpg

Rapács Gréta szintén a Pozsonyi Divatnapok kifutóján Koka Fashion ruhában.

 

 

Kurucz Klaudia az Amnesia márkának állt modellt.

lilla_mentaldent.jpg

Szvorák Lilla az Eurodent As Alta-Oslo-Budapest arca

Interjú a 2015-ös Miss Grand International Szlovákiával, Barthalos Andreával

A lakszakállasi lány amellett, hogy felvidék egyik legszebb lánya, 2015-ben felvidéki magyarként képviselte Szlovákiát a Miss Grand International versenyen, amiről bővebben is beszél majd.

Andrea szívügye a kislányok önbizalmának növelése, épp ezért is alapította meg a Szépségtábor a Felvidék Szépeivel tábort. Amellett, hogy a lányok belekóstolhatnak a szépségiparba, ez nem egy verseny, hanem egy kellemes hangulatú, nagybetűs csajos tábor, ahova 8-16 éves lányok jelenezését várják.Mivel egyre népszerűbb a szépségtábor így 2016-ban már egy ötnapos esemény lesz, s Andrea álma, hogy idővel sok támogató figyel fel a táborra és egy állandó elismert szakmai csapat áll majd össze.

_k006341.jpg

TOP: Bridget & Olivia - SZOKNYA: Koka Fashion - FÜLBEVALÓ: Karman Jewelly (WonderLAB)
Fotó: Köő Adrienn

 

 

Kislányként is arról álmodtál, hogy egyszer majd egy szépségversenyen tündökölsz?

Nem álmodoztam ilyesmiről, inkább a sport világa vonzott, de azért szerettem felpróbálni anyukám koronáját, szalagját, menyasszonyi fátylát. Örülök, hogy hagytam magam rábeszélni, hogy próbáljam ki magam a szépségversenyek világában is.

 

Fontosnak tartok, hogy a szépség mögött tudás is állon?

Úgy gondolom, ha valaki szép, és a szépségversenyek világában érvényesülni szeretne, szükséges az intelligencia, tájékozottság és a megfelelő hozzáállás, azonban nem gondolom, hogy a főiskolai végzettség létfontosságú lenne, csupán egy kis plusz.

 

Hogyan tudtad kihasználni a verseny adta lehetőségeket?

A verseny által belecsöppentem abba a közegbe, ahol olyan embereket ismerhetek meg, akik a divat és a modellvilág résztvevői. Mindig is úgy gondoltam, hogy van mondanivalóm az embereknek, az ismertséget erre is szeretném felhasználni, a szépségtábort is ezért indítottam el, hiszen úgy látom, hogy fontos rávezetni a fiatalokat, hogy tiszteljék önmagukat, hogy mindenki értékes és mindenkiben ott van a szépség. Szeretnék elindítani egy programot is ebben a témában iskolások számára.

 

Kérlek mesélj a thaiföldi versenyről, az ott ért élményeidről, kulisszatitkokról.

Amikor utaztam ki a versenyre, nem tudtam, hogy mi vár majd rám. Azt gondoltam, olyan lesz, mint az itthoni felkészítőtábor, sok-sok gyakorlással, színpadi és ruhapróbákkal. Ellenben az első két hétben kirándultunk, bejártuk Thaiföld nevezetességeit, megismerkedtünk az ott élők kultúrájával. Bármerre jártunk, mindig nagy szeretettel fogadtak bennünket, kedvenc helyem az Álmok szigete volt. Legnagyobb megpróbáltatás számomra a kettősség volt, látni a szegénységben élő embereket, és megélni a gazdagok pompázatos életét. Lelkiekben ez nagyon megérintett, de végül is ennek a versenynek ez a fő célja, felnyitni a világ szemét, hiszen ez a jelenség nem csupán a thaiföldiek problémája. A Királynő az elkövetkező egy évben sorra fogja látogatni a mély szegénységben élő közösségeket és a háború sújtotta országokat.

_k006371.jpg

TOP: H&M - SZOKNYA: Bridget & Olivia - ÖV: Koka Fashion
Fotó: Köő Adrienn

 

Hogyan élted meg a versenyre való felkészülést, és magát a gála pár óráját?

A gálára való felkészülés az utolsó héten zajlott, az alversenyeken elért eredmények és a tánctudásunk alapján 3 csoportra osztottak bennünket. Én az A csapat tagja lettem, ami azt jelentette, hogy a gála első percétől a színpadon lehettem, az első sorban táncolhattam. Aprólékosan kidolgozott koncepció alapján dolgoztunk, pontosan hova álljunk, mikor melyik kamerába nézzünk, mikor kell megszólalnunk. A színpad hatalmas, a fények lenyűgözőek voltak.

 

Mit tanácsolnál a 2016-os versenyzőknek?

A külső szépség egy alap tulajdonság, de az önmagában nem elég. A belső értékek is fontosak, az önkifejezés, magabiztosság, de kellő alázat is szükséges a szakma iránt. Tisztában kell lenni önmagunkkal, a hiányosságaink fejleszthetőek.

Azok a lányok, akik jelentkezni szeretnének a Felvidék Szépe versenyre és komolyan gondolják a megmérettetést, azok mindenképp készüljenek fel, hogy életük egyik legmeghatározóbb lehetősége tárul ki előttük. Készüljenek fel testileg, lelkileg mert csak a legjobbak juthatnak a döntőbe. A válogatóig még van egy hónap, így a sport elengedhetetlen a felkészülés időszakában. Ne féljenek nagyot álmodni és megpróbálni. Az első lépés csakis a lányokon múlik a verseny pedig adja a többi lehetőséget.

Akit érdekel még néhány jó tanács, bátran forduljon hozzám!

_k006399.jpg

CSIPKÉS TOP és SZOKNYA: Koka Fashion
Fotó: Köő Adrienn

 

Kász Attila

Interjú a Felvidék legszebb lányával, Balogh Viktóriával

2015. Balogh Viktória éve, és nem kérdés, hogy Viki élete eddigi legpezsgőbb esztendőjén van túl, hiszen hivatalosan is Ő a Felvidék legszebb lánya.

A legszebbnek járó koronával nemcsak egy álom vált valóra, hanem beérte gyümölcsét az a sok munka és energia, amit Viki a szépségiparba fektetett. Akkor gondolni sem merte a nagykaposi, 24 esztendős, pénzügy szakos egyetemi hallgató, hogy mennyi izgalmas feladat vár rá királynőként. Többek közt erről is kérdeztem 2015. legszebb felvidéki lányát, Balogh Viktóriát. 

Amennyiben úgy érzed méltó utódja lennél Vikinek, kövesd a Felvidék Szépe verseny hivatalos Facebook oldalát a legfrissebb hírekért a jelentkezésről! 

11391428_1593257047592911_7265354986163229586_n_1.jpg

                                                                       Balogh Viktória

Tudatosan készültél, hogy egyszer szépségkirálynő leszel?

Nem mondanám tudatos felkészülésnek, persze nem mondom azt, hogy kislányként, mint majdnem minden másik barátnőm én is hercegnő szerettem volna lenni, szép ruhában, koronával a fejemen. Idővel ez a gyerekes álom teljesen enyhült, illetve el is tűnt. Gimis koromban jelentkeztem egy versenyre, ami a szlovákiai középiskolás lányokat szólította meg, ugyan ott koronát nem kaptam, de nagyon sok minden tanultam és sok sok élménnyel lettem gazdagabb - ez most már olyan távolinak tűnik.... Jött az egyetem, továbbra is jártam válogatásokra, majd bekerültem a Miss Szlovákia legszebb húsz lánya közé is, ellenben a szervezők nem nézték jó szemmel, hogy magyar vagyok, így végül nem is jutottam tovább. 

Majd mikor már letettem mindenről, rátaláltam a Felvidék Szépe versenyre, ami kifejezetten magyar lányokat célzott meg, rögtön gondoltam, hogy ez milyen jó kezdeményezés. Az utolsó pillanatban döntöttem el, hogy elmegyek a válogatásra, mivel pont nálunk, Nagykaposon, tartották az első castingot. Őszintén, nem is számítottam rá, hogy bekerülök, arra pedig végképp nem, hogy meg is nyerem a versenyt. Nem görcsöltem rá, csak élvezni szerettem volna azt a sok csajos dolgot: fotózás, ruhapróbák, koreográfiaórák. Mindemellett nagyon örültem az új barátságoknak is. Kijelenthetem azt, hogy végképp nem tudatosan készültem arra, hogy a 2015-ös Felvidék Szépe versenyen enyém lesz a legszebb korona. 

 

Hogyan telt az elmúlt királynői éved?

Eléggé mozgalmas időszak volt ez az életemben, mivel nem sokkal a döntő után a Miss Universe Hungary egyik zsűritagja lettem, ami miatt többször is Budapestre kellett utaznom. Mivel épp a vizsgaidőszak ideje alatt volt a verseny, mondanom sem kell, hogy nem unatkoztam akkor egy percig se.  Nagyon sok emberrel ismerkedhettem meg aznap este, egy igazi élmeny volt!

Később a Martfeszten tartottunk Barthalos Andreával és Szabó Biankával előadást magáról a versenyről és az ott szerzett tapasztalatainkról. Nemrég, ősz elején pedig Ausztriába utaztunk a Felvidék Szépe  stábjával és a szépségverseny lányaival egy 4 napos naptárfotózásra és a Koka Wedding Design esküvői kollekciójának kampányát is ott fotóztuk. Gyönyörű helyeken jártunk, valamint a naptárfotózásnak köszönhetően kipróbálhattuk magunkat picibb extrémebb szituációkban is. Most újra gőzerővel a tanulmányaimra koncentrálok, ugyanis végzős vagyok az egyetemen, bízom benne, hogy tavasszal sikeresen diplomázom majd le. 

img_3959.JPG

                                    Szabó Bianka, Barthalos Andrea, Balogh Viktória, Király Evelin

Mi az az egy mérföldkő az elmúlt évből, amit kiemelnél?

Nem tudok egyetlen állomást kiemelni, próbálom mindenből megragadni a pozitív dolgokat, a negatívakból pedig tanulni. Mondhatnám, hogy az a pillanat, amikor a nevemet mondták ki a döntőn, és léphettem ki a reflektorfénybe, majd kaptam meg a koronát. Ez egy óriási sikerélmény volt, és persze, soha nem felejtem el. Tudni kell rólam, hogy sorsjegyen sem nyertem még, így ez volt a legelső efféle élményem. Talán sokkal fontosabb, hogy én is jobban megismertem magam, meg tudtam hol vannak a határaim, hogy ki tudok lépni a komfortzónámból,  és mi az,  amire képes vagyok, illetve mik a hátrányaim, milyen szituációkat nem tudok kezelni, miken kell még javítanom.

Ez egy nagyon jó visszaigazolás volt számomra is magammal szemben. 

 

Mit tanultál a versenytől?

Feljebb már említettem, sok mindent tanultam magamról. Ezen kívül pedig leginkább azt, hogy minden lehetséges, csak ne mi emeljünk magunk köre falakat, és ne zárkózzunk el a vágyainktól. Biztosan sikerülni fog, majd mikor a legkevésbé várod, és nem is számítasz rá.

img_4017.JPG

                                                                     Fotó: Katona Réka

Hogyan tervezed a jövőd? Mennyire tudod kihasználni, hogy te vagy Felvidék legszebb lánya a karriered építésében?

Konkrét terveim még nincsenek, elsődleges célom az egyetem sikeres befejezése - szeretnék a szakmámon belül elhelyezkedni. Nagyon sok terv és ötlet van a fejemben, de jelenleg van más, ami fontosabb. A 2016-os Felvidék Szépe verseny szervezésében is lesz némi szerepem, illetve további megjelenéseim.

Nem vagyok az a típus, aki úgy mutatkozik be: Balogh Viktória, Felvidék szépe, örvendek. Ha a karrierem a szépség- és a divatipar felé fog kanyarodni, szerintem lesz némi előnyöm, de mindenekelőtt a saját értékrendem szerint szeretnék élni, illetve azt képviselni, ami én vagyok. Tisztába vagyok vele, hogy a mai világban a szépség nem minden, sőt!

 

Mit üzennél a Felvidék Szépe 2016-os királynőjének?

Mindenekelőtt azt, hogy élvezze az egész felkészülést, a felkészítőtábor minden pillanatát, és  fotózásokat! Tényleg egy életre szóló élmeny lehet, ha majd Ő is úgy áll hozzá, mint én. Nagyon élveztem a tábort, huszonhárom évesen újra átéltem a természet iskola hangulatát, szobáról szobára szaladgálást éjszaka, hajnalig tartó beszélgetéseket, csacsogásokat. Kialakultak olyan barátságok, amiket a mai napig ápolunk, és ez egy másik nyeremény amit ez a verseny adhat, nem csak a királynőnek, de az összes lánynak.
A 2016-os királynőválasztáson bízom benne, hogy egy céltudatos, magabiztos, illemtudó, okos és természetes szépség fejére helyezhetem a Felvidék Szépének járó koronát! Természetesen fontos az alázatosság is, magam sem gondoltam volna, hogy mennyi helyzet megköveteli ezt a tulajdonságot. De mindenekelőtt fő a természetesség!


Hajrá csajok!;)

cb09fffa-2f0b-45d3-976a-0f52dc794aef.jpg

                                                                      Felvidék Szépe 2015

Kász Attila

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

...ezzel a mottóval indul el a Felvidék Szépe 2016-os versenye! Elsősorban ez a jelmondat főleg a lányokra érvényes. Ahhoz, hogy a Felvidék Szépe csapata segíthesse a lányokat, jelentkezni kell, meg kell tenni az első lépést, hogy a legígéretesebb szépségeket elindíthassa az elismert szakemberekből álló csapat az álmaik megvalósításában. "Szeretnénk felkarolni a fiatal szépségeket, teret lehetőséget adni nekik ezt a kezdeményezést Barthalos Andrea már a nyáron elkezdte amiből hagyományt szeretnénk teremteni." - mondta Kiss Kósa Annamária a verseny főszervezője. Mindemellett a Felvidék Szépe csapata és a lányok eldöntötték, hogy ahol csak tudnak segíteni fognak másokon is.Ezentúl minden évben egy magyar nyelvű, hátrányos helyzetű általános iskolát, óvodát vagy intézményt szeretne támogatni és segítséget nyújtani a rászorulóknak a szépségverseny csapata.

_dsc9749a.jpg

 

"Úgy gondolom, hogy a Felvidék Szépe megalapításának alap gondolata, az összetartozás és a magyarság összefogása részünkről egy újabb síkra lépett és tudjuk, hogy a nehezen megvalósítható tervekhez támogatók kellenek. Mi is így indultunk és úgy gondoljuk ez a kötelességünk és ez az abszolút helyes út ha mi is ott és abban segítünk ahol tudunk." - nyilatkozta Kiss Kósa Annamária a verseny főszervezője. Már tavaly Vajna Tímea, Sarka Kata, Brózik Klári, Farkasházi Réka és Vámos Erika együtt vett részt egy jótékonysági projektben Annamáriával, ahol hátrányos helyzetű, államilag gondozott gyerekeknek segítettek. "Azt vallom, ha össze fogunk és odaadással tesszük a dolgunkat mesés eredményeket érhetünk el, hiszen boldogságot látni mások arcán, az igazi győzelem"- tette hozzá a Felvidék Szépe főszervezője. 

 

Amennyiben szeretnél Te is hozzájárulni a gyűjtéshez, akkor jelezd az info@felvidekszepe.com e-mail címen a szervezőknek!

 

Kász Attila

A SZÉPSÉG HATÁRTALAN

A Felvidék Szépe Szlovákia legnívósabb és legnézettebb magyar nyelvű szépségversenye. A Mediaimpress Kft. három éve honosította meg a versenyt Felvidéken, 2016-ban pedig a Koka Fashion Design társ szervezésével ismét megrendezik Dél-Szlovákia legrangosabb szórakoztató eseményét, a Felvidék Szépét. A verseny győztese az értékes tárgyi díjak mellé egzotikus utazást is kap, de a hangsúly a nemzetközi karrier beindításán van, hiszen a Felvidék legszebb lánya egyenes ágon kerül a Miss Universe Hungary döntőjébe. A Felvidék Szépe csapatának célja ugyanis a legszebb felvidéki lány kiutaztatása egy rangos nemzetközi versenyre, ahol hazánkat képviselheti.

"Az elmúlt évek kiemelkedő sikerei és tapasztalatai után idén remélhetőleg még több lányt tudunk megszólítani és szép számban jelentkeznek majd a versenyre, hogy megmérettessék magukat a Felvidék legszebb lányának járó koronáért. A Felvidék Szépe  nemcsak a külsőre, hanem a műveltségre és a nőiességre is kiemelten odafigyel. Büszkék vagyunk eddigi sikereinkre és a magas színvonalra, melyet ezúttal is garantálunk. Nagyon fontosnak tartjuk a felvidéki kulturális élet aktív működését és ezzel a rendezvénnyel a lakosság olyan rétegét érjük el, akik a szépségipar, divat, művészet iránt érdeklődnek." Nyilatkozta Kiss Kósa Annamária a verseny főszervezője.

12115740_1634931460092136_1891243864531652722_n.jpg

Balogh Viktória, Felvidék Szépe 2015

 

A Felvidék Szépe tavalyi döntőjén számos média jelen volt. Az elmúlt években a Magyar Televízió is műsorra tűzte a gálát, melynek vetítése Magyarországon átlagon felüli, 5.5 százalékos nézettséget hozott a teljes tévénéző lakosság körében. Ez hozzávetőlegesen 150 000 nézőt jelent az anyaországból, emellett pedig a szlovákiai magyarok 35 százaléka is láthatta a televízióban Felvidék legszebb lányait. A Kárpát-medencei médiának köszönhetően a Felvidék Szépe mintegy 2.5 millió nézőhöz jutott el. Ezeket a tényeket figyelembe véve elmondhatjuk azt, hogy szlovákia területén jelenleg nincs még egy olyan magyar nyelvű médiaesemény, amely ennyire hatékonyan tudja elérni a szépség és a divat iránt érdeklődőket és ennyi embert meg tud szólítani.

11222701_365431250316833_2270311981818375487_n.jpg

Felvidék Szépe 2015 döntős lányai.

 

A Felvidék Szépe  2016-os versenyének döntője jövő év február 27-én kerül megrendezésre - Komárom és Érsekújvár után most Somorja ad otthont a rangos eseménynek. A válogatók még ebben az évben elkezdődnek. Ezt követően a kiválasztott 16 döntős lány egy egyhetes felkészítő táborba költözik, ahol profi csapat segítségével felkészülnek a döntő estre. A felkészítő tábor egy programgazdag hétnek ígérkezik, ahol a lányok nemcsak a koreográfia gyakorlását sajátítják majd el, hanem számos előadáson vehetnek részt, alversenyeken mutathatják meg tehetségüket, közismert személyek látogatnak el hozzájuk és segítenek építeni a lányok karrierét. Koreográfus, sminkes, fodrász, fotós, beszéd technikus, életmód tanácsadó, stylist, személyi edző segíti a felkészülést és a gálaesten való szereplést. A tét nem kicsi, hiszen a Felvidék Szépe  2016-os versenyének győztese egyenes ágon kerül a Miss Universe Hungary döntőjébe, ahol az anyaország legszebb lányaival versenyezhet a rangos koronáért.

A döntő egy izgalmas kulturális esemény, melyet idáig mindkét alkalommal teltházas, sikeres rendezvénynek könyvelhettek el a szervezők. A Felvidék Szépe csapata szeretné, ha rendezvényük egy közkedvelt, színvonalas, kulturális élményt nyújtana nézőinek, követőinek és a TV közvetítésen keresztül méltón tudná képviselni és bemutatni kultúránkat, hazánkat.

 

Kász Attila